VRH
Spojeni povjerenjem Webshop
Osiguranje odgovornosti za motorna vozila (Automobilska odgovornost)

Ovaj vid osiguranja je obvezno osiguranje vlasnika ili korisnika motornih vozila za odgovornost i štete pričinjene trećim osobama.

Prema zakonu vlasnici ili korisnici motornih vozila obvezni su sklopiti osiguranje od odgovornosti za štete prema trećim osobama pričinjene svojim motornim vozilom.

Koristeći motorno vozilo moguće je trećim osobama pričiniti više vrsta šteta kao što su:
- materijalne štete (oštećenje ili uništenje stvari)
- tjelesne ozljede
- smrtne posljedice i
- narušenje zdravlja

Sklapanjem police obveznog automobilskog osiguranja od odgovornosti kod Central osiguranja, u slučaju Vaše odgovornosti za štete učinjene trećim osobama isto će umjesto Vas platiti obeštećenje tim osobama ukoliko postoji Vaša krivnja za nastanak istih.

Pored osnovnog rizika iz AO u Central osiguranju možete na polici zaključiti I dopunske rizike.

Osiguranje dopunskih rizika

Da bi Vaša vožnja bila sigurnija uz policu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti za osobno vozilo ugovorite, pojedinačno ili kombinirano, sljedeće pakete dopunskih osiguranja po posebno prihvatljivim cijenama:
- Nezgoda-osiguranje od nezgode za vozača i putnike uz osigurane svote po osobi za slučaj smrti ili slučaj trajnog invaliditeta,
- AO-Plus osiguranje od nezgode za vozača i putnika: dragovoljno osiguranje uz policu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti,
- Djelomično kasko osiguranje (KOMBINACIJE D).

AO Plus

Zakonom je propisano da u slučaju prometne nezgode vozač koji je kriv za prometnu nezgodu nema pravo na naknadu štete za tjelesnu ozljedu po polici AO. Međutim Central osiguranje vodeći brigu o osiguranicima nudi mogućnost i u takvim slučajevima da budu osigurani.

Osiguranik se smatra ovlašteni vozač motornog vozila koji je kriv za prometnu nezgodu, kao i osobe koje su sukladno pozitivnim zakonskim propisima ne smatraju trećim osobama, a pri tome nemaju osigurateljnu zaštitu iz osnova automobilske odgovornosti.

Potrebno je da kod Central osiguranja uz policu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti ugovoriti pokriće AO Plus, koje Vam pokriva:

Za slučaj tjelesne ozljede:
Osiguranjem je obuhvaćena neimovinska (nematerijalna) šteta osiguraniku, nastale usljed tjelesnih ozljeda zadobivenih u prometnoj nezgodi. Central osiguranje u ovom slučaju dužan isplatiti osiguraniku koji je zadobio tjelesne povrede osigurninu i to: za duševne boli zbog smanjenja životne aktivnosti i za duševne boli zbog naruženosti.

Za slučaj smrti:
U slučaju da je osiguranik u prometnoj nezgodi koju je sam skrivio smrtno stradao ili ako uslijed zadobivenih tjelesnih ozljeda naknadno umre, srodnicima pripada pravo na isplatu naknade sahrane i uređenje groba osiguranika.

Djelomično kasko osiguranje

Kombinacija D - pokriva lom i oštećenje standardno ugrađenih stakala na motornom vozilu, a dodatno i stakla na svjetlima i zrcalima pri udaru sa divljačima ili domaćim životinjama.

Sjedište društva

Central osiguranje d.d.
Džemala Bijedića 39, 71 000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 408 900
fax: +387 33 408 901
e-mail: info@central-osiguranje.com

Ured za štete

Hrvatskih kraljeva 31, 88 320 Ljubuški, BiH
tel: +387 39 852 412
fax: +387 39 852 411
e-mail: stete@central-osiguranje.com

Back office Ljubuški

Hrvatskih kraljeva 31, 88 320 Ljubuški, BiH
tel: +387 39 852 421
e-mail: info@central-osiguranje.com